Elsener Bierbrouwerij

Bier nieuws

By in Geen categorie 0

Craft Beer Trading PochPoater

Craft Beer Trading PochPoater, is een  bierhandel gespecialiseerd in uitsluitend Craft Beer. We hebben hierin een heldere visie en hebben alleen bieren in het assortiment van de beste brouwerijen ter wereld.

Achter Craft Beer Trading PochPoater zit de familie Otten, liefhebber van de betere bieren en tevens brouwers van Dutch Craft Beer. Dit maakt het dat we voortdurend onze ogen en oren geopend hebben om de mooiste bieren te scoren. Met onze Craft Beer Trading willen we die speciaalbierwinkels/slijters beleveren die weten dat ze een ander assortiment moeten hebben dan de plaatselijke supermarkten. We kunnen landelijk leveren tegen scherpe prijzen en tegen prima condities.

Een greep uit ons aanbod:

Braukollektiv, Heidenpeters, Kuehn Kunz Rosen, SchoppeBräu, BierFabrik Berlin, BrewBaker allemaal eigentijdse Duitse brouwers die zich niet gebonden voelen aan Rheinheits Gebot of oude tradities.

De Moersleutel, Brouwerslokaal, Bruutbier, Het Uiltje Nederlandse brouwers van top niveau.

Alesmith, Cigar City Brewing Company, Coronado, Prairie Artisan Ales, Six Points, The Bruery etc. Amerikaanse brouwers die hun kwaliteit reeds bewezen hebben.

Öllenaut, Puhaste, Tanker, Pinta en Victory Art Brew een nieuwe lichting brouwers uit Estland, Rusland en Polen.

Toccelmato ambachtelijke brouwers uit Italië die het creëren van smaak hoog in het vaandel hebben.

Hof ten Dormael, Dochter van de Korenaer, Fantome de spannende brouwers uit het Bierland België, maar ook 3 Fonteinen, Oud Beersel de grote lambic en geuze brouwers.

Interesse?

Zoals u ziet allemaal ambachtelijke brouwers die u niet in de supermarkt schappen zult vinden. Bent u slijter en heeft u interesse, laat het ons weten. Bent u particulier en vindt u dat deze bieren ook bij uw slijter thuishoren meld het ons.

 

Met vriendelijke groet,

Craft Beer Trading PochPoater

Familie Otten

Tel: 0548-521479/06-29591728

Email: pochpoaterbierhandel@gmail.com

By in Geen categorie 0

PochPoater en bockbier

PochPoater is geen fan van bockbier, maar waarom eigenlijk niet?

Hiervoor hebben we een drietal redenen.

Ten eerste, we zijn er achter gekomen dat dit eigenlijk geen bierstijl meer te noemen is. Je hebt zowel onder- als bovengistende bockbieren, als de brouwer het een bockbier noemt is het een dan ook een bockbier? Zeker zijn er lekkere ‘bockbieren’ verkrijgbaar maar of deze in de stijl bockbier vallen is te betwijfelen. Je hebt rook bocken, hoppige bocken en ook Barleywine bocken en zoals gezegd hier zitten zeker lekkere tussen. Als tweede komt hier ook onze eigen smaak om de hoek kijken en is PochPoater geen fan van een te zoet bier, zoals helaas bij veel bockbieren het geval is.

En als laatste (eerlijkheid duurt het langst) hebben we zelf nog geen kans gezien om een mooi onderscheidend bockbier, welke ook geheel aan onze eigen verwachtingen voldoet, te brouwen. Toch willen we het bockbier circus niet helemaal aan ons voorbij laten trekken, we hebben  toch weer een poging gedaan om een bock(ish)bier te brouwen. Het gaat hier om een bovengistend barleywine-achtig bockbier genaamd ‘Dreestikker’. Wij hebben het een Tripel Bok genoemd, een niet bestaande stijl, maar ja dat is bockbier toch eigenlijk al niet meer. De basis is een flinke dosis Munichmout, zoals tratripel bock- elsener bierbrouwerij pochpoaterditioneel bij een echt bockbier, dit aangevuld met melanoide-, cara- en donkeremout. Om de body niet al te moutig te maken hebben we ook nog wat cassonade suiker toegevoegd. Dit geheel hebben we laten vergisten met een mooie Engelse Ale gist welke zorgt voor een vol donker fruit aroma.

Nu we in een tijd leven waarin het volgens de bierkenners van Grolsch het mogelijk is met moderne technieken en ouderwetse blabla een ondergistende ale te maken, je volgens brouwers een bier rijk a
an esters IPA mag noemen en waarin IPA’s ook zwart of wit van kleur kunnen zijn, moet het toch geen probleem zijn om dit bier ook bockbier te noemen.

Daarom wij doen mee aan het bockbier circus..

 

By in Geen categorie 2

Nieuwe bieren

Drie nieuwe lekkere bieren!pochpoater bier

Dankzij de experimenteer drang van PochPoater zijn er weer nieuwe bieren gebrouwen.

Als eerste presenteren we hier onze Kunnekeskakr:
Een Rye Spelt Saison gebrouwen als proef om voor volgende batches Spelt te kunnen gebruiken uit ons mooie Elsen en verbouwd door het Maarkels Landschap als onderdeel van het Maarkel Lokaal project. Volgens onze bescheiden mening een geslaagde proef welke een mooi droog bier met een fijne peperachtige toets heeft opgeleverd. Kortom een frisse dorstlesser.

Het tweede bier, dat we aan onze al indrukwekkende hoeveelheid biersoorten toevoegen, is de Batleveer een Imperial Saison. Dit is een bier met een grote hoeveelheid alcohol van maar liefst 13%. We hebben bij het brouwen blauwe bessen gebruikt om de hoeveelheid alcohol te maskeren, en het bier een mooie volle en fruitige afdronk te geven. En omdat de donkere dagen al donker genoeg zijn hebben we besloten om eens een zwaar bier te brouwen welke niet donkerbruin of zwart van kleur is. In dit mooie koperkleurige bier gloeit alweer het zonlicht door wat ons na de winter weer te wachten staat.

Het derde bier is onze Oabram, een zogenaamd Old World Ale. Dit is een verdwenen biersoort uit Duitsland. De Oabram is een zwaar donker bier met een mooi peated karakter. Geen allemans vriend maar een bier voor de liefhebber, die ook een lekkere peated whiskey kan waarderen. Dit bier is bij uitstek geschikt om de langere avonden, al nippend, op te luisteren.

spelt rye saisonimperial saisonold world ale

 

By in Geen categorie 0

Nieuwe gisttank

PochPoater heeft onlangs iets nieuws toegevoegd in de brouwerij, een mooie gisttank. Deze tank heeft een capaciteit van 240 liter en wordt sinds kort gebruikt bij het brouwen van ons bier. De tank is voorzien van een koelmantel, zo kunnen we nu op de graad nauwkeurig de vergistingstemperatuur bepalen. Bij de vergisting van het bier is het belangrijk dat dit gecontroleerd gaat om zo eventuele smaakafwijkingen te voorkomen. Voordat we deze tank in gebruik hadden konden we de temperatuur niet zo nauwkeurig bepalen, wat vooral in de zomer weleens lastig was. Dat is nu gelukkig verleden tijd, door deze gisttank kunnen we nu alle bier op de juiste temperatuur laten vergisten en deze controleren tijdens de vergistingsperiode.

Vergisting van het biergisttank

Het vergistingsproces is één van de belangrijkste handeling tijdens het bierbrouwen. De gist soort en vergistingstemperatuur bepalen voor een belangrijk deel de uiteindelijke smaak van het bier. De temperatuur tijdens het vergisten is iets waar dus goed op gelet m
oet worden, deze zit vaak tussen de 18 tot 22oC voor bovengistende bieren, maar heel belangrijk is dat deze temperatuur constant is en dat kunnen we nu exact regelen. De gisting van het bier duurt wel even, na een paar uur zal er wat schuim opkomen en na ongeveer 24 uur begint het echt goed te gisten. Dit proces verschilt wel per gist- en bier soort en is nooit helemaal hetzelfde, het kan 3 dagen duren, maar ook wel 7 dagen. Met deze tank kunnen we nu zelf ondergistende bieren brouwen die vergisten bij een temperatuur van 8 to 14°C. Dit zijn bijvoorbeeld bieren van het Pils type.

Goede kwaliteit speciaal bier

Door de nieuwe gisttank hebben we minder kans op smaakafwijkingen in ons bier, het bier wat nu wordt gebrouwen is van hogere kwaliteit en dit zal zeker de smaak ten goede komen. Toch weer een mooie stap in de professionalisering van onze brouwerij. Benieuwd naar de nieuwe bieren, hou dan onze facebookpagina in de gaten. Wilt u ons bier proeven, dan kunt u bij de verkooppunten kijken waar ons bier te vinden is.

 

By in Geen categorie 0

Collaboration Brew

Er komen steeds meer bierbrouwerijen in Nederland, hierdoor wordt het drinken van speciaal bier ook steeds populairder. Veel mensen denken dat deze brouwerijen allemaal concurrenten zijn van elkaar, daar dachten wij toch iets anders over. Samen met 2 andere brouwerijen uit Twente zijn wij een eenmalige samenwerking aangegaan en hebben wij een bijzonder en uniek bier gebrouwen.

Het bier wat is gebrouwen is een weizen geworden, een weizenbier met een twist. Het bier is gebrouwen door 3 verschillende brouwers, er zitten dan ook 3 soorten mout in en 3 soorten hop. Het is een fris, licht en fruitig bier met een licht kruidige smaak. Dit bier wordt gepresenteerd onder de naam ‘3 weizen uut oost’n’, het bier zal eenmalig op de markt komen dus wees er snel bij, er is namelijk slechts 750 liter van gebrouwen, dus op is op!

Afgelopen zaterdag 18 juni is het bier gepresenteerd in Café Morshuis in Albergen. Het eerste vaatje van het nieuwe bier werd gratis getapt, naast de nieuwe weizen stond er van iedere brouwerij ook nog ander bier op de tap. Deze bieren konden ’s middags en ’s avonds worden geproefd in het gezellige en sfeervolle Café. Het bier is nu verkrijgbaar in diverse slijterijen en cafés in de regio!

By in Geen categorie 0

DuchenneHeroes avond

Op woensdag 8 juni hebben wij als Bierbrouwerij PochPoater een steentje mogen bijdragen aan een mooie avond voor het team R4D DuchenneHeroes met het sportcafé en PochPoater bier met lekker hapjes erbij van het Brodshoes. Deze avond vond plaats in Restaurant Brodshoes in Rijssen, er werd een proeverij gehouden met ons bier en ondertussen waren er verschillende mensen die kort wat vertelden, ook was er een veiling waarmee geld op werd gehaald voor de DuchenneHeroes.

De ziekte van Duchenne is een aangeboren vorm van spierdystrofie, deze ziekte houd in dat de spieren niet functioneren zoals ze zouden moeten doen. De ziekte tast steeds meer spierweefsel aan, zo kan deze heftige ziekte ervoor zorgen dat iemand op een leeftijd van 13 jaar als in een rolstoel terecht komt. Mensen met de ziekte van Duchenne halen vaak maar de leeftijd van 40 jaar, de ziekte komt vooral voor bij jongens/mannen.

Wil jij nou ook je steentje bijdragen, dan kan dat! Steun de DuchenneHeroes om zo de kinderen die lijden aan deze slopende ziekte hoop te geven op een medicijn. Ga naar www.duchenneheroes.nl en help de heroes die voor deze ziekte en voor deze mensen hun bijdrage leveren door een zware zevendaagse mountainbiketocht te gaan voltooien. Ook vind je op de site van DuchenneHeroes meer informatie over de ziekte, de actie en hoe je deze mensen kunt helpen.

By in Geen categorie 0

De nieuwe French Saison

bier brouwen
Een paar weken geleden hebben we een nieuw bier gebrouwen, deze is gemaakt in een grotere hoeveelheid van 700 liter bij Rigters in Buurse. We hebben het de naam Woagstukke gegeven, omdat het een eigenlijk een waagstuk is, we hebben namelijk speciale smaken samengevoegd en dit in het bier verwerkt. De French Saison is een mooie variatie van de klassieke
Belgische Saison met toevoeging van heerlijke kruiden die het bier een lekker floraal aroma geven. De smaak van dit Woagstukke is subtiel en kruidig, je proeft en ruikt op de achtergrond een mooi dennenbos met jeneverstruiken.

 

Bevestig je leeftijd

Ben je
18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te mogen bezoeken.
Powered by Autience