Elsener Bierbrouwerij

Bier nieuws

By in Geen categorie 2

Nieuwe bieren

Drie nieuwe lekkere bieren!pochpoater bier

Dankzij de experimenteer drang van PochPoater zijn er weer nieuwe bieren gebrouwen.

Als eerste presenteren we hier onze Kunnekeskakr:
Een Rye Spelt Saison gebrouwen als proef om voor volgende batches Spelt te kunnen gebruiken uit ons mooie Elsen en verbouwd door het Maarkels Landschap als onderdeel van het Maarkel Lokaal project. Volgens onze bescheiden mening een geslaagde proef welke een mooi droog bier met een fijne peperachtige toets heeft opgeleverd. Kortom een frisse dorstlesser.

Het tweede bier, dat we aan onze al indrukwekkende hoeveelheid biersoorten toevoegen, is de Batleveer een Imperial Saison. Dit is een bier met een grote hoeveelheid alcohol van maar liefst 13%. We hebben bij het brouwen blauwe bessen gebruikt om de hoeveelheid alcohol te maskeren, en het bier een mooie volle en fruitige afdronk te geven. En omdat de donkere dagen al donker genoeg zijn hebben we besloten om eens een zwaar bier te brouwen welke niet donkerbruin of zwart van kleur is. In dit mooie koperkleurige bier gloeit alweer het zonlicht door wat ons na de winter weer te wachten staat.

Het derde bier is onze Oabram, een zogenaamd Old World Ale. Dit is een verdwenen biersoort uit Duitsland. De Oabram is een zwaar donker bier met een mooi peated karakter. Geen allemans vriend maar een bier voor de liefhebber, die ook een lekkere peated whiskey kan waarderen. Dit bier is bij uitstek geschikt om de langere avonden, al nippend, op te luisteren.

spelt rye saisonimperial saisonold world ale

 

Post navigation

2 comments on “Nieuwe bieren

 1. frans de oude

  goedenmiddag. is het mogelijk om etiketten te bestellen. en wat zijn daar de eventuele kosten van. vriendelijke groet frans de oude 4311 BH Bruinisse.

  • Dag Frans,

   Ik zal kijken naar het aantal verschillende etiketten wat we hebben liggen, dit zal ik dan doorgeven. De etiketten zijn 10 cent per stuk, u kunt dan een gefrankeerde envelop opsturen met het bedrag erin wat ik u nog door geef.

   U krijg z.s.m. verdere informatie.

   Met vriendelijke groet,
   Debora Otten
   Elsener Bierbrouwerij PochPoater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bevestig je leeftijd

Ben je
18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te mogen bezoeken.
Powered by Autience