Elsener Bierbrouwerij

Bier nieuws

By in Geen categorie 0

Nieuwe gisttank

PochPoater heeft onlangs iets nieuws toegevoegd in de brouwerij, een mooie gisttank. Deze tank heeft een capaciteit van 240 liter en wordt sinds kort gebruikt bij het brouwen van ons bier. De tank is voorzien van een koelmantel, zo kunnen we nu op de graad nauwkeurig de vergistingstemperatuur bepalen. Bij de vergisting van het bier is het belangrijk dat dit gecontroleerd gaat om zo eventuele smaakafwijkingen te voorkomen. Voordat we deze tank in gebruik hadden konden we de temperatuur niet zo nauwkeurig bepalen, wat vooral in de zomer weleens lastig was. Dat is nu gelukkig verleden tijd, door deze gisttank kunnen we nu alle bier op de juiste temperatuur laten vergisten en deze controleren tijdens de vergistingsperiode.

Vergisting van het biergisttank

Het vergistingsproces is één van de belangrijkste handeling tijdens het bierbrouwen. De gist soort en vergistingstemperatuur bepalen voor een belangrijk deel de uiteindelijke smaak van het bier. De temperatuur tijdens het vergisten is iets waar dus goed op gelet m
oet worden, deze zit vaak tussen de 18 tot 22oC voor bovengistende bieren, maar heel belangrijk is dat deze temperatuur constant is en dat kunnen we nu exact regelen. De gisting van het bier duurt wel even, na een paar uur zal er wat schuim opkomen en na ongeveer 24 uur begint het echt goed te gisten. Dit proces verschilt wel per gist- en bier soort en is nooit helemaal hetzelfde, het kan 3 dagen duren, maar ook wel 7 dagen. Met deze tank kunnen we nu zelf ondergistende bieren brouwen die vergisten bij een temperatuur van 8 to 14°C. Dit zijn bijvoorbeeld bieren van het Pils type.

Goede kwaliteit speciaal bier

Door de nieuwe gisttank hebben we minder kans op smaakafwijkingen in ons bier, het bier wat nu wordt gebrouwen is van hogere kwaliteit en dit zal zeker de smaak ten goede komen. Toch weer een mooie stap in de professionalisering van onze brouwerij. Benieuwd naar de nieuwe bieren, hou dan onze facebookpagina in de gaten. Wilt u ons bier proeven, dan kunt u bij de verkooppunten kijken waar ons bier te vinden is.

 

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bevestig je leeftijd

Ben je
18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te mogen bezoeken.
Powered by Autience