Elsener Bierbrouwerij

Bier nieuws

By in Geen categorie 0

PochPoater en bockbier

PochPoater is geen fan van bockbier, maar waarom eigenlijk niet?

Hiervoor hebben we een drietal redenen.

Ten eerste, we zijn er achter gekomen dat dit eigenlijk geen bierstijl meer te noemen is. Je hebt zowel onder- als bovengistende bockbieren, als de brouwer het een bockbier noemt is het een dan ook een bockbier? Zeker zijn er lekkere ‘bockbieren’ verkrijgbaar maar of deze in de stijl bockbier vallen is te betwijfelen. Je hebt rook bocken, hoppige bocken en ook Barleywine bocken en zoals gezegd hier zitten zeker lekkere tussen. Als tweede komt hier ook onze eigen smaak om de hoek kijken en is PochPoater geen fan van een te zoet bier, zoals helaas bij veel bockbieren het geval is.

En als laatste (eerlijkheid duurt het langst) hebben we zelf nog geen kans gezien om een mooi onderscheidend bockbier, welke ook geheel aan onze eigen verwachtingen voldoet, te brouwen. Toch willen we het bockbier circus niet helemaal aan ons voorbij laten trekken, we hebben  toch weer een poging gedaan om een bock(ish)bier te brouwen. Het gaat hier om een bovengistend barleywine-achtig bockbier genaamd ‘Dreestikker’. Wij hebben het een Tripel Bok genoemd, een niet bestaande stijl, maar ja dat is bockbier toch eigenlijk al niet meer. De basis is een flinke dosis Munichmout, zoals tratripel bock- elsener bierbrouwerij pochpoaterditioneel bij een echt bockbier, dit aangevuld met melanoide-, cara- en donkeremout. Om de body niet al te moutig te maken hebben we ook nog wat cassonade suiker toegevoegd. Dit geheel hebben we laten vergisten met een mooie Engelse Ale gist welke zorgt voor een vol donker fruit aroma.

Nu we in een tijd leven waarin het volgens de bierkenners van Grolsch het mogelijk is met moderne technieken en ouderwetse blabla een ondergistende ale te maken, je volgens brouwers een bier rijk a
an esters IPA mag noemen en waarin IPA’s ook zwart of wit van kleur kunnen zijn, moet het toch geen probleem zijn om dit bier ook bockbier te noemen.

Daarom wij doen mee aan het bockbier circus..

 

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bevestig je leeftijd

Ben je
18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te mogen bezoeken.
Powered by Autience